Selecteer een pagina

Ik heb een klant, Annette, en zij is van het type dat ze iedere fout uit het verleden tien jaar later nog weet. Op het moment dat er dan een wat onzekere situatie is, een klant belt bijvoorbeeld, dan denkt ze meteen aan die fout van tien jaar geleden en vertaalt dat onmiddellijk negatief: ‘Het zal wel niet goed zijn, de klant zal wel opzeggen, de klant zal wel commentaar hebben’. Of wanneer ze bij haar leidinggevende moet komen, dan denkt ze onmiddellijk: ‘Ik krijg een negatieve beoordeling of ik word eruit geflikkerd’.

Die negatieve gedachten horen allemaal bij het ‘imposter syndroom’, het bedriegerscomplex, de angst om door de mand te vallen. Ervan overtuigd zijn dat je toch niet goed genoeg bent, dat je niet genoeg in huis hebt. Annette heeft daar ook veel last van.

Wat je eraan kan doen, is dat je bij jezelf leert herkennen welke gedachten dat zijn en dat je jezelf toespreekt dat die gedachten niet waar zijn. Dat die gedachten stoelen op oude dingen, op dingen van vroeger, op een fout van tien jaar geleden en dat dat nu niet aan de orde hoeft te zijn.

Dus waar het over gaat, is dat je baas wordt over je eigen gedachten en dat je leert zien dat die gedachten niet waar zijn. Soms kun je overspoeld worden door negatieve gedachten en natuurlijk, soms is het ook negatief, soms valt het leven tegen, soms gaan dingen fout. Leer mij iemand kennen bij wie nog nooit wat is fout gegaan. Gelukkig maar, want nobody’s perfect. Wat zou dat saai zijn, iemand bij wie nog nooit wat fout is gegaan!

Zo is het ook met die negatieve gedachten. Ze kunnen je overspoelen, waardoor je heel erg onzeker wordt, maar weet dat ze zich ook weer terugtrekken als je er geen aandacht aan geeft. Fouten maken mag.

Dat is het leven, pieken en dalen. Laat je er niet door ontmoedigen, maar zorg dat je de baas bent over je gedachten en roep jezelf tot de orde als je merkt dat je wordt meegesleept met negatieve gedachten.

Wees baas in eigen brein.

grip-op-stress

Gratis mini-workshop voor HR-Specialisten over stress en burn-out klachten. Verschillende data, verschillende burn-out coaches.

 

Loopbaancoach Amersfoort Online coaching

Geef je vrouwelijke medewerkers in deze uitdagende tijd extra handvatten voor meer regie en energie, en stimuleer blijvend hun persoonlijke ontwikkeling. Kosteloos!

Burnout Coach Vrouwen‘Slim’, een subsidie van de overheid als aanzet voor het continue ontwikkelen van medewerkers. Onderzoek geeft de noodzaak aan voor meer ondersteuning en ontwikkeling van hoogopgeleide vrouwen.

Mini-Workshops Stress & Burn-out voor HR specialisten. (Kosteloos) >Training hoogopgeleide vrouwen

InCompany Online Corona Training & Coaching (Kosteloos) >

Masterclass zelfvertrouwen & excelleren >

Training Vrouwelijk Leiderschap >

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top >

Begeleiding intervisiegroepen >

 

Oprichter van SheConsult, en auteur Vréneli Stadelmaier
heeft over haar boeken ‘F*ck die Onzekerheid‘ en
“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ een
theatercollege gemaakt. >

De theatercolleges zorgen voor herkenning.
Voor emotie in de zaal, maar ook voor humor en energie.
De theatercolleges zijn geschikt voor vrouwen en mannen,
alhoewel vrouwen zich meer aangesproken zullen voelen.

Alle SheConsult coaches zijn ervaren en gekwalificeerde loopbaancoaches.Er zijn ook enkele coaches met daarnaast een burn-out specialisatie. En er zijn coaches die aanvullend zich hebben gespecialiseerd in specifieke doelgroepen of branches.

Advocaten >

Schrijf je in voor SheNews.
MAGAZINE FOR PROFESSIONAL WOMEN

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDSYou have Successfully Subscribed!

Loading...