Selecteer een pagina

Anne kwam bij mij, een jonge vrouw, moeder van 3 kleine kinderen, met een HR-functie bij een publieke organisatie. En Anne werd verscheurd door een innerlijke strijd. Ze is heel ambitieus, wil veel leren, wil wat te zeggen hebben en wil de wereld een beetje mooier maken. Tegelijkertijd wil ze thuis zijn bij haar kinderen, zeker ook omdat een van de drie wat extra zorg nodig heeft. Ze zei: “Ik wil aan de ene kant fulltime werken en aan de andere kant wil ik fulltime thuis zijn”. En dan had ze vriendinnen die daar niets van begrepen. Die vonden dat ze maar gewoon drie dagen in de week moest gaan werken. “Maar ik word gek is als ik mijn werk op een laag pitje moet zetten, als ik alleen maar op de winkel moet gaan passen”.

Dat is iets wat we veel vaker horen en daar is ook onze online training TOP Werk-Privé balans voor gemaakt. In die training leggen we het verschil uit tussen een growth mindset en een fixed mindset. Een growth mindset maakt dat je moet in plaats van wilt, dat je ervan uitgaat dat alles kan en dat jij dat ook kunt. In die training halen we ook het voorbeeld aan van Femke Heemskerk, de zwemster. Zij heeft een burn-out gehad, omdat ze geobsedeerd bezig was met trainen. Zij kwam tot de conclusie dat ze nog steeds bij de top kan horen, maar dat het voor haar belangrijk is om naast hard te presteren, ook hard te kunnen ontspannen. Dus zij traint hard en ontspant hard. Alles wat niet in een van beide categorieën valt, doet ze dus niet.

Hier kon Anne wat mee. Hard werken, slim werken, maximaal presteren en maximaal thuis ontspannen met de kinderen en er voor de kinderen zijn. Alle andere dingen doet ze gewoon niet. Die besteedt ze uit of laat ze gaan. Dus bij iedere keuze is dat de vraag die ze zich stelt. Is het maximaal presteren of maximaal ontspannen? Ja, dan doe ik het. Nee, dan doe ik het niet. Wat iedereen daarvan vindt, dat laat haar koud. Het is haar leven.

Mooi hè!

grip-op-stress

Gratis mini-workshop voor HR-Specialisten over stress en burn-out klachten. Verschillende data, verschillende burn-out coaches.

 

Loopbaancoach Amersfoort Online coaching

Geef je vrouwelijke medewerkers in deze uitdagende tijd extra handvatten voor meer regie en energie, en stimuleer blijvend hun persoonlijke ontwikkeling. Kosteloos!

Burnout Coach Vrouwen‘Slim’, een subsidie van de overheid als aanzet voor het continue ontwikkelen van medewerkers. Onderzoek geeft de noodzaak aan voor meer ondersteuning en ontwikkeling van hoogopgeleide vrouwen.

Mini-Workshops Stress & Burn-out voor HR specialisten. (Kosteloos) >Training hoogopgeleide vrouwen

InCompany Online Corona Training & Coaching (Kosteloos) >

Masterclass zelfvertrouwen & excelleren >

Training Vrouwelijk Leiderschap >

Leiderschap voor vrouwen: leer van de top >

Begeleiding intervisiegroepen >

 

Oprichter van SheConsult, en auteur Vréneli Stadelmaier
heeft over haar boeken ‘F*ck die Onzekerheid‘ en
“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ een
theatercollege gemaakt. >

De theatercolleges zorgen voor herkenning.
Voor emotie in de zaal, maar ook voor humor en energie.
De theatercolleges zijn geschikt voor vrouwen en mannen,
alhoewel vrouwen zich meer aangesproken zullen voelen.

Alle SheConsult coaches zijn ervaren en gekwalificeerde loopbaancoaches.Er zijn ook enkele coaches met daarnaast een burn-out specialisatie. En er zijn coaches die aanvullend zich hebben gespecialiseerd in specifieke doelgroepen of branches.

Advocaten >

Schrijf je in voor SheNews.
MAGAZINE FOR PROFESSIONAL WOMEN

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDSYou have Successfully Subscribed!

Loading...